Норвежката полиция съобщи днес, че е арестувала руснак на летището

...
Норвежката полиция съобщи днес, че е арестувала руснак на летището
Коментари Харесай

Норвежката полиция арестува руснак с дрон

Норвежката полиция заяви през днешния ден, че е арестувала руснак на летището в арктическото градче Тромсьо и му е повдигнала обвиняване за ръководство на дрон, втори подобен арест в границите на седмица, съобщи Ройтерс.

Полицията е иззела огромно количество фотографска техника, в това число дрон и няколко карти с памет, при вчерашното задържане на 51-годишен мъж, който признал, че управлявал безпилотен летателен уред в Норвегия. Санкционните закони не разрешават на съветски компании и жители да ръководят летателни апарати в Норвегия, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Сред конфискуваните материали, които сме прегледали, видяхме фотоси на летището в Киркенес и фотоси на хеликоптер Бел на силите за защита “, сподели в известие полицейският следовател Якоб Берг. По случая работи и норвежката Полицейска работа за сигурност, добави Берг.

Полицията е внесла искане за правосъдно предписание за задържане на мъжа за четири седмици. Обвиненият руснак споделил на полицията, че е влезнал в Норвегия в четвъртък през северния граничен пункт Стурскуг и пътувал към арктическия архипелаг Свалбард. Това е втори арест за една седмица на съветски жител за ръководство на дронове в Норвегия. Друг руснак беше арестуван за първичен интервал от 2 седмици, откакто беше задържан на Граничен контролно-пропусквателен пункт Стурскуг.

Норвегия ускори бдителността си след поредност от засечени наблюдения с дронове покрай нейната нефтена и газова инфраструктура през последните седмици и в отговор на течовете от балтийския водопровод „ Северен поток “ на 26 септември. Сега Норвегия е най-големият в Европа снабдител на газ, след внезапния спад на доставките от Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР