Норвежката полиция даде нова информация за датчанина, задържан за снощното

...
Норвежката полиция даде нова информация за датчанина, задържан за снощното
Коментари Харесай

Норвегия: нападателят с лък и стрели приел преди време исляма и се радикализирал

Норвежката полиция даде нова информация за датчанина, арестуван за снощното нахлуване с лък в малко градче, при което починаха петима души, а двама бяха ранени. Той е приел исляма и съгласно органите на реда се е радикализирал.

Вече е имало учредения, още преди 2020 година, да се счита, че мъжът се е радикализирал, сподели на конференция началникът на полицията Оле Северуд, представен от Асошиейтед прес. Жертвите му са четири дами и мъж, на възраст от 50 до 70 години, добави Северуд.

Трийсет и седем годишният мъж, който живеел в Конгсберг, е обвинен, че е стрелял през вчерашния ден вечерта по хората на няколко места в градчето. Няколко от жертвите се намирали в супермаркет, сподели полицейският шеф.

Норвежката осведомителна организация NTB, цитирайки полицията, съобщи, че обвиненият е употребявал и други оръжия с изключение на лъка и стрелите.

При задържането му е имало " конфликт " сред служителите на реда и нападателя.

Двамата ранени са настанени в интензивно поделение. Единият е потърпевш в супермаркета служител на реда, който не е бил на работа по време на нападението. По отзовалите се на сигнала служители на реда е стреляно с лък.

Срещу обвинения са повдигнати предварителни обвинявания. Полицията счита, че нападателят е работил самичък и не изключва терористични претекстове.

Органите на реда получили сигнал за нападението към 18.15 ч. през вчерашния ден и арестували обвинения към 30 минути по-късно.

Йонас Гар-Стьоре, който през днешния ден ще стане министър председател на Норвегия, назова нападението " ужасяващо ".

Конгсберг е градче с 26 000 поданици на към 66 километра югозападно от норвежката столица Осло.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР