Норвежката Хайди Венг спечели за втора поредна година Световната купа

...
Норвежката Хайди Венг спечели за втора поредна година Световната купа
Коментари Харесай

Хайди Венг спечели Световната купа в ски бягането

Норвежката Хайди Венг завоюва за втора поредна година Световната купа в женското ски тичане. В последния старт за сезона - преследването на 10 километра във Фалун, Венг приключи на разочароващото 18-о място, само че главната и съперничка Ингвилд Флугстад Йостберг (Норвегия) не съумя да се възползва от това, завършвайки на осма позиция, с което нямаше по какъв начин да стопи задатъка на Венг в генералното класиране.

Победата в днешното съревнование сграбчи другна норвежка - Марит Бьорген, която финишира с време от 24:18.9 минути. Втора остана американката Джесика Дигинс с време 24:35.6 минути. Среброто бе задоволително на Дигинс, с цел да си обезпечи успех във финалния кръг за сезона от трите надпревари във Фалун, а също така тя излезе и на второ място в генералното класиране за Световната купа, изпреварвайки Йостберг. Трета в днешния старт се подреди още една представителка на Съединени американски щати Сади Бьорнсен с резултат от 25:30.4 минути.

В крайното класиране за Големия бистър глобус първа е Венг с 1476 точки. Втора с 1436 точки е Дигинс, трета е Йостберг с 1414 точки. Челната шестица се добавя от финландката Криста Пармакоски с 1220 точки, Марит Бьорген с 1078 тички и Сади Бьорнсен с 956 точки.
Gdyby Jessica Diggins pokonaa dzi Marit Bjoergen i wygraa Fina Pucharu wiata, to zrównaaby si punktami z Heidi Weng!
Czoówka klasyfikacji generalnej:
1. Heidi Weng 1476 pkt
2. Jessica Diggins 1436 pkt
3. Ingvild Flugstad Oestberg 1414 pkt #xcskinews
— Daniel Topczewski (@Dani1517T) March 18, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР