Норвежецът Йоханес Клаебо завърши по перфектен начин първия уикенд за

...
Норвежецът Йоханес Клаебо завърши по перфектен начин първия уикенд за
Коментари Харесай

Йоханес Клаебо спечели и третия старт във Финландия

Норвежецът Йоханес Клаебо приключи по съвършен метод първия уикенд за сезона в международната купа по ски-бягане, откакто завоюва неделното гонене на 10 километра свободен жанр. Той спря хронометъра за 36:23.2 минути и беше с 0.4 секунди по-бърз от сънародника си Мартин Йонсруд Сундби, а трети приключи руснакът Александър Болшунов с 0.6 секунди зад втория в класирането.

Клаебо имаше чудовищна преднина против Сундби в по-голямата част от надпреварата, само че беше настигнат след изминаването на към 2/3 от дистанцията. Младият норвежец обаче направи превъзходен заключителен спринт и завоюва шестата си победа и десети подиум от 15 старта за международната купа.

Клаебо завоюва спринта в петък и 10-те километра типичен жанр в събота. Шарлоте Кала завоюва старта за дами на 10 километра, откакто направи победното изпреварване против норвежката Марит Бьорген два километра преди финала и приключи с време 25:50.1 минути. Шведката финишира с преднина от 9.7 секунди и завоюва десета победа в кариерата си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР