Норвежецът Халвор Егнер Гранеруд триумфира в 71-то издание на най-престижната

...
Норвежецът Халвор Егнер Гранеруд триумфира в 71-то издание на най-престижната
Коментари Харесай

Халвор Егнер Гранеруд триумфира в 71-то издание на Четирите шанци, Зографски остана 36-ти

Норвежецът Халвор Егнер Гранеруд победи в 71-то издание на най-престижната верига в ски скоковете " Четерите шанци ", откакто завоюва последния старт от конкуренцията, който се организира през днешния ден на шанцата в Бишофсхофен, Австрия.

Така Гранеруд стигна до триумф в три от четирите съревнования и закономерно завоюва първото място във веригата с общ общ брой от 1191.2 точки.

За 26-годишния играч това е първи успех в " Четерите шанци ", като също така той се трансформира и в първия норвежец, който стига до крайната победа след Андерс Якобсен, който го стори през сезон 2006/07.

Втори в 71-то издание на веригата се подреди Давид Кубацки с резултат от 1158.2 точки. Полякът единствен прекъсна превъзходството на Гранеруд, печелейки третия старт в Инсбрук, което му оказа помощ да продължи да води в генералното класиране за Световната купа.

Последното място на подиума в това издание на " Четерите шанци " пък остана за словенеца Анже Ланишек, който след 10-то място в първия старт в Оберсдорф записа две втори и една трета позиция, което му оказа помощ да приключи в челната тройка.

Българинът Владимир Зографски се подреди 36-ти в крайното класиране с резултат от 516.6 точки. Самоковецът пропусна днешната конкуренция в Бишофсхофен, Австрия, откакто не съумя да преодолее квалификацията през вчерашния ден.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР