Норвежецът Густав Магнер Витьое е крупен акционер в компанията за

...
Норвежецът Густав Магнер Витьое е крупен акционер в компанията за
Коментари Харесай

Най-младият милиардер живее в Норвегия, той е на 25 години и е ...

Норвежецът Густав Магнер Витьое е огромен акционер в компанията за сьомга Salmar ASA, благосъстоятелност на татко му. Но освен това фамилният бизнес съвсем не го интересува. Густав гради кариера в стилния бизнес и влага в софтуерни компании. Също по този начин има профил и в Инстаграм.

Густав Магнер Витьое е роден през 1993-а година в Норвегия. Списание Forbes го назова като най-младият мъж милиардер в света със състояние от 3.1 милиарда долара.


В рейтинга на младите и богатите Густав е изпреварен от своите сънароднички Александра и Катерина Андресен (22 и 23 години съответно), занимаващи се с инвестиции.


Густав е крупен акционер в компанията Salmar ASA, която се занимава с производството на сьомга. Фирмата е основана от баща му.



Salmar ASA е една от най-големите производители в света на сьомга и една от най-мощните бизнес империи в Норвегия.

Семейният бизнес обаче слабо интересува златното момче. Не може просто така да се стане голям шеф, казва той: залогът е твърде голям.

Вместо скучният живот на съсобственик на огромна компания Густав избира кариерата на модел. Той има договор с агенцията Norway’s Team Models.


Густав поддържа и профил в Инстаграм, където публикува своите dolce vita и кадри от фотосесии. Към момента той има над 80 000 последователи.


Също така " принцът на сьомгата " инвестира в прохождащи технологични фирми, като Gobi (аналог на Snapchat) и Key Bulter (услуга за клиенти на Airbnb).


Въпреки всичко това за личния живот на милиардера е известно твърде малко. Така че в скоро време неговите почитателки, видимо, тепърва ще растат в геометрична прогресия.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР