Норвежецът Аксел Лунд Свиндал даде заявка за отличие на предстоящите

...
Норвежецът Аксел Лунд Свиндал даде заявка за отличие на предстоящите
Коментари Харесай

Свиндал върна часовниците с победа в супергигантския слалом в Кицбюел

Норвежецът Аксел Лунд Свиндал даде поръчка за отличие на идните зимни олимпийски игри в Пьонгчанг, които стартират на 9 февруари. 35-годишният деец беше най-бърз в супергигантския слалом на известната писта " Щрайф " в Кицбюел.

Свиндал помни австрийския курорт със смесени усеща. През 2016 година норвежецът още веднъж завоюва в дисциплината, само че падна в спускането и раздра предна кръстна връзка на дясното коляно. По това време той се намираше в страхотна форма, само че пропусна остатъка от сезона поради травмата.

Олимпийският първенец от Ванкувър 2010 в супергигантския слалом измина трасето с време 1:30,72 мин. Това е трети триумф за Свиндал през сезона след успехите в спусканията в Бийвър Крийк и Вал Гардена.

Втори на половин секунда остана сънародникът му Шетил Йенсруд. Челната тройна добави австриецът Матиас Майер, който изостана на 0,56 сек. Ханес Райхелт приключи на една стотна от първите трима.

Водач в дисциплината продължава да бъде Йенсруд с 260 точки. Той има преднина от 46 пред Свиндал и 60 пред Винсент Крихмайер.

 Тримата най-бързи от днес- Шетил Йенсруд, Аксел Лунд Свиндал и Матиас Майер (от ляво надясно)
© Reuters

Тримата най-бързи от днес- Шетил Йенсруд, Аксел Лунд Свиндал и Матиас Майер (от ляво надясно)

В общото класиране лидер е носителят първенецът в Световната купа в последните шест години Марсел Хиршер с 974. Хенрик Кристоферсен е най-близо до австриеца с 800, а трети е Йенсруд с 639.

В събота ще се организира втурване, а в неделя е слаломът.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьончан 2018 (23)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР