Норвегия спечели щафетата на 4 по 7.5 километра за мъже

...
Норвегия спечели щафетата на 4 по 7.5 километра за мъже
Коментари Харесай

Норвегия спечели шафетата от Световната купа по биатлон в САЩ, България завърши на 16-о място

Норвегия завоюва щафетата на 4 по 7.5 километра за мъже от Световната купа по биатлон в американския зимен център Солджър Холоу.

Стурла Холм Лагрейд, Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо и Ветле Кристиансен изминаха трасето за общо време от 1:13.12.4 час, след използваха 5 спомагателни патрона. Лагрейд стартира доста неприятно надпреварата, въртя три наказателни обиколки и съобщи едвам 18-и. Но по-късно Тарей Бьо изкачи отбора до третото място, а брат му Йоханес Тингнес Бьо и Кристиансен бяха безупречни, с цел да донесат триумфа на отбора.

На второ място финишира Италия с пасив от 26.5 секунди, а на трето е Германия на 27.3 секунди. Двата отбора използваха по 8 спомагателни патрона и не позволиха наказателна обиколка.

Световният първенец Швеция се подреди на пета позиция.

Това беше последната щафета за сезона и Норвегия печели дребния бистър глобус с 550 точки, пред Германия с 330 и Италия с 290 точки.

България в състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Антон Синапов и Васил Зашев приключи на 16-о място с 10 спомагателни патрона, една наказателна обиколка и на 6:00.0 минути след Норвегия. Тодев стартира чудесно надпреварата, след което Илиев влезе в спомагателен рунд, а на последните два поста Синапов и Зашев не съумяха да наваксат.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР