Норвегия спечели първата мъжка щафета на 4х7,5 километра за сезона

...
Норвегия спечели първата мъжка щафета на 4х7,5 километра за сезона
Коментари Харесай

Норвегия спечели първата мъжка щафета в биатлона, България с 11-о място

Норвегия завоюва първата мъжка щафета на 4х7,5 километра за сезона от Световната купа по биатлон. В Хохфилцен норвежците, които бяха в състав Оле Ейнар Бьорндален, Хенрик Л'Абел-Лунд, Ерленд Бьонтегаард и Ларс Хелге Биркеланд, се приспособиха най-добре към доста тежките метеорологични условия и финишираха без нито една наказателна обиколка и единствено с девет спомагателни патрона.

Времето на норвежкия тим бе 1 час, 21 минути, 21.8 секунди, а само отборът на Германия, който приключи на второ място с закъснение от 1:54.9 минути и 17 спомагателни патрона, не направи наказателна обиколка от всички останали тимове.

Франция, в чиито редици не бе носителят на Световната купа Мартен Фуркад, приключи на трето място на 2:34.0 минути зад Норвегия с 3 наказателни обиколки и 13 спомагателни патрона.

В топ 6 място откриха още отборите на Швеция, Италия и Украйна.

Българският тим в състав Михаил Клечеров, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев имаше огромни компликации, изключително в начало на надпреварата, само че въпреки всичко остана на 11-о място от 26 стартирали тима.
Изоставането на българския отбор по отношение на Норвегия бе 5:43.4 минути, като "трикольорите " завъртяха 3 наказателни обиколки и използваха 18 спомагателни патрона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР