Норвегия ще се откаже от повечето от все още действащите

...
Норвегия ще се откаже от повечето от все още действащите
Коментари Харесай

Норвегия премахва повечето ограничения заради COVID-19

Норвегия ще се откаже от множеството от към момента настоящите ограничавания поради КОВИД-19, защото е малко евентуално продължаващо повишаване на случаите на ковид да заплаши действието на здравната система. Това съобщи министър председателят Юнас Гар Стьоре, представен от Ройтерс.

На заведенията за хранене още веднъж ще бъде позволено да сервират алкохол след 23 ч. Вече няма да е наложително да се работи от у дома, а настоящето ограничаване до 10 гости в частни домове се анулира, сподели на конференция норвежкият министър председател.
Норвегия анулира карантината за неимунизирани пасажери
Норвежките управляващи отстраняват условието за карантина за неимунизираните пасажери, идващи в Норвегия. Мярката влиза в действие в 00:00 ч....
Прочети повече
Съобщението пристигна след сходни решения на прилежаща Дания и други европейски страни, в това число Англия, Ирландия и Нидерландия, които през последните седмици облекчиха или отстраниха рестриктивните мерки в опит да се върнат към естествения живот, отбелязва Ройтерс.

През декември Норвегия мина към отчасти блокиране, с цел да се бори с бързо разпространяващия се вид Омикрон на ковид. Според държавното управление множеството от тези ограничения обаче към този момент не са нужни.  " Въпреки че доста повече хора се заразяват, приетите в болница са по-малко. Ние сме добре предпазени от имунизациите. Това значи, че можем да облекчим доста ограничения, даже когато инфекциите се усилват бързо ", сподели норвежкият министър председател, съобщи Българска телеграфна агенция.

Страната ще резервира главните ограничения за обществена отдалеченост като ще помоли хората да стоят на разстояние най-малко един метър един от различен и да носят маска на лицето на препълнени места. Така въпреки всичко ще бъде затруднено действието на някои бизнеси, като да вземем за пример нощните клубове и местата за развлечения.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР