Норвегия ще премахне ограниченията си за коронавирус на четири етапа,

...
Норвегия ще премахне ограниченията си за коронавирус на четири етапа,
Коментари Харесай

Норвегия планира падане на ограниченията в четири етапа

Норвегия ще отстрани рестриктивните мерки си за ковид на четири стадия, всеки с период от най-малко три седмици, разгласи в сряда министър председателят Ерна Солберг.
Страната с 5,4 милиона души население е относително сполучлива в сдържането на COVID-19 с малко над 100 000 случая и единствено 683 смъртни случая.
 Норвегия забрани на Ролс Ройс да продаде собствен цех на Русия Норвегия забрани на Ролс Ройс да продаде собствен цех на Русия
Правителството на Норвегия издаде разпореждане, с което задължава английската компания „ Ролс Ройс ” да приключи продажбата...
Но когато разгласи проектите си да отвори още веднъж, Солбърг не искаше да се ангажира с дата за връщане към естественото. " Възобновяването би трябвало да се основава на данни, а не на дати ", сподели Солберг пред норвежкия парламент.
Постепенно облекчение на рестриктивните мерки ще бъде направено в светлината на епидемиологичната конюнктура, потенциала на здравната система и напредъка в разпространяването на ваксини, сподели министър председателят.
Изправени пред възобновление на случаите на вируси, проследени до по-заразния английски вид, норвежките управляващи стегнаха рестриктивните мерки тъкмо преди Великденските празници. Те краткотрайно не разрешиха продажбата на алкохол в питейни заведения и заведения за хранене, затвориха фитнес зали и публични басейни, приканиха хората да лимитират фрапантно общественото взаимоотношение и вкараха по-строги карантинни условия за множеството пасажери, влизащи в страната.
Правителството ще обмисли " през идващите няколко дни " дали да анулира по-строгите ограничения, въведени на 25 март, което би било първата от четирите стъпки към нормализиране, добави Солберг. Около три седмици ще би трябвало да преминат сред всеки стадий, с цел да се мери резултатът от облекчените ограничения и те могат да бъдат обърнати според от обстановката.
 Норвегия няма да имунизира с AstraZeneca, ще взема решение още веднъж до 15 април Норвегия няма да имунизира с AstraZeneca, ще взема решение още веднъж до 15 април
Норвегия удължава прекъсването на имунизацията против ковид с лекарството, създадено от британско-шведската компания AstraZeneca по...
„ Разбирам, че мнозина биха желали да видят проект с съответни дати “, сподели Солберг. " Не можем. Има прекалено много несигурности ", добави тя, имайки поради вероятни нови разновидности и вариации в доставките на ваксини.
Подобно на Дания, Норвегия е спряла използването на имунизацията AstraZeneca след голям брой случаи на тежки кръвни съсиреци, някои от които с съдбовен излаз, измежду хората, които са получили препарата. Въпреки че не разкри прецизен график, Солберг пресметна, че първите три стъпки, като се изключи непредвидени условия, евентуално ще бъдат приключени до края на юни. Норвежките управляващи също работят по " документ за корона ", който би могъл да даде повече независимост за имунизираните или ваксинираните против вируса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР