Норвегия ще дари ракети Hellfire на Украйна. Дарението включва приблизително

...
Норвегия ще дари ракети Hellfire на Украйна. Дарението включва приблизително
Коментари Харесай

Норвегия ще дари ракети Hellfire на Украйна

Норвегия ще подари ракети Hellfire на Украйна. Дарението включва почти 160 ракети, пускови установки и устройства за ориентиране. Украйна ще получи и съоръжение за нощно виждане, взето от запасите на въоръжените сили, предадеБГНЕС.

Дарението разгласи норвежкия министър на защитата Бьорн Арилд Грам при срещата му с министрите на защитата на към 40 страни в Германия през днешния ден.

" Това е оръжие, което Украйна изиска и което ще се окаже потребно в битката им против съветските сили. Ракетата е лесна за ръководство и може да се употребява както против наземни, по този начин и против морски цели ", сподели министърът на защитата Бьорн Арилд Грам.

Норвежките въоръжени сили ревизираха положението на ракетите преди изпращането им. Те към този момент са доставени от Норвегия. Украинските оператори са подготвени в потреблението на Hellfire от норвежки инструктори, заяви норвежкото министерство на защитата.

Системата Hellfire е към края на експлоатационния си живот, като е планувано да бъде изведена от употреба от норвежките въоръжени сили.

Норвегия също по този начин е дарила на Украйна съоръжение за нощно виждане. То включва както очила за нощно виждане, по този начин и бинокли. Това е съоръжение, което е сменено с по-ново във въоръжените сили на Норвегия.

В бъдеще даренията в по-малка степен ще идват от личния инвентар на въоръжените сили.

" Досега ние и нашите съдружници сме дарявали военни системи и съоръжение от личните си ресурси. В бъдеще ще би трябвало да си сътрудничим тясно с отбранителната индустрия, с цел да поддържаме нужните доставки на военно съоръжение за Украйна. Това също по този начин ще подсигурява, че Украйна ще получи по-модерно и дейно съоръжение ", съобщи Бьорн Грам.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР