Норвегия се споразумя с Великобритания да достави на Украйна безвъзмездно

...
Норвегия се споразумя с Великобритания да достави на Украйна безвъзмездно
Коментари Харесай

Украйна получава безплатно микродронове Black Hornet за $9 м...

Норвегия се споразумя с Англия да достави на Украйна безплатно микродронове Black Hornet за над 9 млн. $, излиза наяве от известие на норвежкото министерство на защитата.

„ Норвегия и Англия сплотиха старания за изпращане на микродронове Black Hornet като подаяние за Украйна. Стойността на доставката е 90 млн. норвежки крони (ок. 9,2 млн. долара), се споделя в изказването, оповестено на държавния уеб страница.

Освен микродронове, страните ще дават на Киев и аварийни елементи за тях и ще обезпечат превозването на летателните апарати, както и образованието на експерти. Финансирането ще се извърши по линия на английския фонд, в който Норвегия е вложила над 41,1 млн. $ (400 млн. норвежки крони). Правителството в Киев е поискало да му бъдат доставени такива дронове „ за битка с съветското навлизане ”.

Микродроновете ще бъдат закупени от Teledyne Flir. Норвежкото министерство на защитата отбелязва, че Black Hornet се употребяват както в Съединени американски щати, по този начин и в Обединеното кралство. Такива дронове оказват помощ за разузнаване и разкриване на цели. Според норвежкия министър на защитата Бьорн Арилд Грам такива апарати са лесни за потребление, само че сложни за разкриване и са изключително подобаващи за интервенции в градска среда.

Теглото на Black Hornet е по-малко от 33 грама, се споделя още в оповестената информация. Тези дронове имат две камери, които вършат видеозаписи. Устройството може да развие скорост до 6 м/с и да остане във въздуха до 25 минути.

Норвежкото министерство на защитата показва също, че Украйна ще получи и система за отбрана от противников дронове Nightfighter. От фонда са отпуснати към 100 милиона норвежки крони (приблизително 10 милиона долара) за закупуването на тази система. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР