Норвегия предостави 72 часа на руски дипломат, за да напусне

...
Норвегия предостави 72 часа на руски дипломат, за да напусне
Коментари Харесай

Норвегия обяви руски дипломат за „персона нон грата”

Норвегия даде 72 часа на съветски посланик, с цел да напусне страната, заяви телевизия NRK, базирайки се на информация от външното министерство, съобщи БГНЕС.
Служителят, който е работил в комерсиалната работа на съветското посолство, е разгласен за „ ” поради дейности, несъответстващи на дипломатическия му статут.
Решението за изгонването на съветския посланик е обвързвано със задържането в събота на норвежки жител по съмнение, че е предал значима информация на непозната страна.
Служители на норвежката разследваща работа PST арестуваха норвежец, обвинен, че е дал държавна загадка на непозната мощ, напомни БГНЕС. Подробности не бяха разкрити както за обвинения, по този начин и за естеството на предадената информация или страната, на която е предал.
Според публичната телевизия NRK, става въпрос за мъж на към 50 години от индийски генезис.
Той е бил арестуван по време на среща с офицер от, като съгласно медиите, преди този момент е имало и други такива срещи, а съдействието е почнало преди няколко години. Поради дипломатическия имунитет на съветския офицер службите за сигурност не са могли да задържат и него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР