Норвегия планира да забрани полуавтоматичните оръжия през 2021 г. -

...
Норвегия планира да забрани полуавтоматичните оръжия през 2021 г. -
Коментари Харесай

Норвегия забранява полуавтоматичните оръжия от 2021 г.

Норвегия възнамерява да забрани полуавтоматичните оръжия през 2021 година - десетилетие след нападението на крайнодесния екстремист Андерш Брайвик, който мазета 69 души. Това заяви норвежки народен представител, представен от Агенция Франс Прес.

Дясното държавно управление на малцинството излезе с предложение за възбрана на полуавтоматичните оръжия през 2017 година

" Днес (вторник) стана ясно, че има парламентарно болшинство, което поддържа предлагането на държавното управление. Следователно полуавтоматичните оръжия ще бъдат неразрешени в Норвегия ", сподели Петер Фрьолих, закостенял член на Комисията по правни въпроси към Народното събрание.

Забраната, която ще влезе в действие през 2021 година, идва на фона на възобновения спор за полуавтоматичните оръжия в Съединени американски щати след всеобщата пукотевица в учебно заведение във Флорида, при която 17 възпитаници и учители изгубиха живота си на 14 февруари.

 Стрелба в учебно заведение във Флорида, има починали
Стрелба в учебно заведение във Флорида, има починали

Стрелецът е заловен…

Клането в Норвегия стана на 22 юли 2011 година Преоблечен като чиновник на полицията и въоръжен с полуавтоматична карабина Ruger Mini-14, Брайвик умъртви 69 души, множеството от които деца . Няколко часа преди нападението на лагера, той умъртви 8 души при бомбен атентат пред държавна постройка в Осло.

В отчет от 2012 комисия, получила задача да изготви изводи от офанзивите, прикани за възбрана на полуавтоматичните оръжия . Това е едната от общо 31 рекомендации.

Законопроектът разрешава няколко изключения, изключително по отношение на спортна пукотевица.

Фрьолих акцентира, че дългото приготовление на предлагането е поради обстоятелството, че доста ловци в Норвегия употребяват полуавтоматични оръжия . Не е ясно по какъв начин новото законодателство ще засегне ловците.

39-годишният Брайвик беше наказан на 21 година затвор през 2012 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР