Норвегия отваря границите си от днес за чужденци, ваксинирани срещу

...
Норвегия отваря границите си от днес за чужденци, ваксинирани срещу
Коментари Харесай

Ваксинирани и преболедували COVID-19 чужденци ще влизат свободно в Норвегия

Норвегия отваря границите си от през днешния ден за чужденци, имунизирани против COVID-19 или преболедували вируса, заяви Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Осло имунизацията и оздравяването след вирусната зараза би трябвало да бъдат потвърдени посредством така наречен зелен документ на Европейски Съюз с разполагаем QR-код.

Според известието на норвежкото държавно управление удостоверенията, издавани от България и други европейски страни като Австрия, Белгия, Кипър, Германия, Естония, Финландия, Франция, Хърватия, Исландия, Полша и Латвия, са свързани с тази система и би следвало да бъдат разчетени от норвежките гранични управляващи.

За имунизираните и преболедувалите отпадат и условията да се записват авансово при пътешестване до Норвегия. Те няма да бъдат поставяни под карантина и тествани за ковид при идване в страната.

От 1 юли 2021 година норвежките документи за имунизиране и излекуване след COVID-19 ще бъдат признавани и от страните на Европейски Съюз.

От 29 януари тази година Норвегия вкара възбрана за влизане на нейна територия за чужденци без статут на непрекъснато пребиваващи в страната с някои изключения.

При потребност от подпомагане българските жители в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството:.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР