Норвегия отхвърли искането на Москва да позволи превоза на товари

...
Норвегия отхвърли искането на Москва да позволи превоза на товари
Коментари Харесай

Норвегия забрани превоза на руски стоки до Свалбард

Норвегия отхвърли настояването на Москва да разреши транспорта на товари до съветските селища на остров Шпицберген през единствения контролно-пропускателен пункт на руско-норвежката граница " Сторскуг " , оповестява ТАСС.

По информация на норвежките медии предишния месец съветското посолство в Осло е поискало позволение за транспорт на храни до съветското миньорско село Баренцбург на Шпицберген. Приблизително 20 тона съветски артикули сега се намират на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Сторскуг ".

От началото на войната в Украйна Норвегия се причислява към глобите на Европейски Съюз против Русия, като забрани влизането на съветски камиони на своя територия. Впоследствие архипелагът Свалбард беше освободен от рестриктивните мерки. По същия метод Литва забрани транспорта на съветски артикули с железопътен превоз до Калининград, съгласно Москва.

Председателят на комисията по външни работи на Съвета на федерацията на Русия Константин Косачев съобщи, че решението на Норвегия да блокира превозването на съветски товари до Шпицберген нарушава " правата на индивида и главните правила на хуманизма ".

Той уточни, че кралството " се пробва да остави съветските миньори без храна ", защото норвежките управляващи са отхвърлили настояването на Федералното държавно унитарно дружество " Арктикугол " за позволение на транспорта на товари до Баренцбург. По негови думи сходно решение е аморално.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР