Норвегия няма да предлага ваксината на компанията AstraZeneca срещу Covid-19

...
Норвегия няма да предлага ваксината на компанията AstraZeneca срещу Covid-19
Коментари Харесай

Норвегия няма да предлага ваксината на AstraZeneca на хора над 65 години

Норвегия няма да предлага имунизацията на компанията AstraZeneca против Covid-19 на хора на възраст над 65 години, съобщи норвежкият Институт за публично здраве. Така Норвегия става следващата европейска страна, ограничаваща използването на имунизацията на AstraZeneca, съобщи Ройтерс.

Досега към 135 000 души в Норвегия са получили своята първа доза, а към 35 000 са получили и втората си доза от имунизациите на Pfizer/BioNtech и Moderna, съобщи институтът.

В тестванията, извършени от AstraZeneca, са взели участие малко хора на възраст над 65 години, което значи, че липсва документи за въздействието на имунизацията върху по-възрастните групи от популацията, се споделя в известието на института.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Ключови думи Споделяне

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР