Норвегия е решила да дари на Украйна бойни самолети Ф-16

...
Норвегия е решила да дари на Украйна бойни самолети Ф-16
Коментари Харесай

Норвегия ще дари на Украйна изтребители Ф-16

Норвегия е решила да подари на Украйна бойни самолети Ф-16 (F-16), заяви норвежката телевизия ТеВе2, цитирайки неназовани източници, съобщи Ройтерс.

Телевизията не посочи какъв брой самолета ще бъдат предоставени. Норвежкото министерство на външните работи не е дало отговор незабавно на питане за коментар.

Ако информацията бъде доказана, Норвегия ще стане третата страна след Нидерландия и Дания, оповестила, че ще даде на Украйна изтребители Ф-16.

Норвежкият министър председател Юнас Гар Стьоре, който през днешния ден се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, разгласи че страната му ще подари на Украйна противовъздушни ракети и съоръжение за почистване на мини, само че не загатна нищо за изтребители Ф-16.

В дарението са включени ракети за системата ИРИС-Т (IRIS-T), портативни комплекти за основаване на коридори през минни полета, както и съоръжение за ремонт на сериозна електрическа инфраструктура, се споделя в изказване на норвежкото държавно управление.

" Подкрепата за противовъздушната защита е решителна, с цел да се попречи на Русия да откри надзор над въздушното пространство и по този метод тя е икономисала обилни премеждия на цивилното население, както и военни загуби ", се прибавя в изказването.

Правителството показва и че ракетите могат да бъдат изстрелвани от дарени от Швеция пускови установки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР