Норвегия – вторият по значение доставчик на газ за Германия,

...
Норвегия – вторият по значение доставчик на газ за Германия,
Коментари Харесай

Норвегия: Не разчитайте на нашия газ, ако се сринат доставките от Русия

Норвегия – вторият по значение снабдител на газ за Германия, предизвести, че при положение на срив на доставките на газ от Русия тя няма да може да запълни дефицита на синьо гориво, заяви БГНЕС, цитирайки Дойче веле.

„ Ние задоволяваме една трета от потребностите от газ на Германия, само че нашите тръбопроводи към този момент работят с цялостен потенциал. Нямаме запаси, с цел да компенсираме дефицита “, сподели норвежкият министър председател Йонас Гар Стьоре в изявление за ZDF.
Анализатори: Глобалните вложения в петрол и газ ще набъбнат през 2022 година
Инвестициите в петрол и газ в международен мащаб ще набъбнат с 4% тази година спрямо 2021 година и ще доближат 628 милиарда $, съгласно а...
Прочети повече
Стьоре идва през днешния ден в Берлин за диалози с канцлера Олаф Шолц и едно от посланията, които ще съобщи, е, че макар извънредно високите цени на силата в страната му, Норвегия въпреки всичко ще остане благонадежден снабдител на газ за Германия в дълготраен проект.

В Германия на фона на спора сред Русия и Украйна се чуват апели да се приключи зависимостта от съветския газ. Християндемократът Юрген Хард прикани неотдавна страната да понижи доставките на газ от Русия.

„ За мен е недопустимо, че оставаме мощно подвластни от газовите доставки от Русия, когато в това време от позиция на интернационалното право тя остава толкоз сериозен сътрудник. Ако Русия нахлуе в Украйна, би трябвало да бъде ясно, че стартирането на „ Северен поток-2 ” ще бъде невероятно ”, сподели той.

Бившият немски външен министър Зигмар Габриел също сложи под въпрос стартирането на „ Северен поток-2 ” на фона на изтеглянето на съветските войски към границата с Украйна. Западът и Украйна подозират Русия в подготовка за военна инвазия на украинска територия. Русия отхвърля да има сходни проекти и упорства за правни гаранции от страна на НАТО против по-нататъшно разширение на изток. НАТО счита сходни претенции за неприемливи. 
Русия се готви да добива повече нефт и да изнася повече газ през 2022 година
През 2022 година Русия ще усили производството на нефт до 540-550 млн. тона. Това съобщи съветският вицепремиер Александър Новак в изявление...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР