Northern Data предлага HPC облачни услуги като AI и ML

...
Northern Data предлага HPC облачни услуги като AI и ML
Коментари Харесай

Правят по-достъпен изкуствения интелект за малките фирми


Northern Data предлага HPC облачни услуги като AI и ML на доста по-широка публика
(снимка: AMD)

Партньорство на Northern Data, Gigabyte и AMD цели да направи по-достъпни HPC облачните услуги за машинно самообразование (ML) и изкуствен интелект (AI) за дребни и междинни предприятия в цяла Европа, като в същото време оказва помощ за понижаване на техния въглероден отпечатък.

Системите на (HPC) остават към момента доста скъпи, като пространството се господства от бързо разрастващите се снабдители, основани в Съединени американски щати. В резултат от тези стопански фактори доста компании от дребния и междинен бизнес в Европа са затруднени да навлязат в тази област и пропущат благоприятни условия да бъдат конкурентоспособни с по-големите играчи.

Европейският снабдител Northern Data осъзнава казуса и си слага за цел да предлага HPC облачни услуги като AI и ML на доста по-широка публика, AMD. Комбинацията от AMD EPYC процесори и AMD Instinct GPU обезпечава мащабируемост на по-ниска цена, тъй че Northern Data съумява да предложи налични HPC приложения на пазара за клиенти от по-малък мащаб.
още по тематиката
Така да вземем за пример, компанията понижи разноските за образование на ML системи, употребяващи AMD. Пълният цикъл на образование може да бъде доста по-рентабилен от преди: би коствал 1987 евро (2339 долара) за осъществяване на един опит с огромен снабдител на облачни услуги, до момента в който с AMD те биха могли да го създадат за 1100 евро (1295 долара) – съвсем половината от цената.

Компании като тези в пространството на обществените медии от ден на ден разчитат на AI и ML. Тъй като качествата като (Natural Language Processing, NLP) стават все по-скъпи, Northern Data може да даде късмет на започващите компании с AI да бъдат конкурентни против по-големите играчи, които имат милиони за образование.

Комбинацията от EPYC процесори и Instinct GPU обезпечава мащабируемост на по-ниска цена
(снимка: AMD)

Освен достъпността, по-ниската консумация на сила на AMD поддържа мащабируемостта на дребните и междинни предприятия (МСП), като в същото време способства за по-нисък.

„ Успяхме да понижим потреблението на сила с към 30 до 40 % за сравнимо натоварване по отношение на други облачни платформи ”, съобщи Мишел Бутуй, общоприет управител на Northern Data Software GmbH.

на процесорите AMD е разрешила удвояване на размера на осъществената работа на ват с осем графични процесора спрямо един, защото осем графични процесора могат да бъдат конфигурирани на един сървър, задвижван от процесор AMD EPYC, без да се губи пропускателна дарба.

Способността на Northern Data да внедрява бързо центрове за данни и да се мащабира за пускане на огромни GPU клъстери значи, че компанията може да навлезе в нови промишлености като опазване на здравето, биотехнологии и здравна инсталация, които се възползват от локалните услуги, съобразени със законите за.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР