Норман обаче уточни, че 15-кратният шампион в мейджър турнирите е

...
Норман обаче уточни, че 15-кратният шампион в мейджър турнирите е
Коментари Харесай

Тайгър Уудс е отказал оферта за близо милиард от LIV Голф сериите

Норман обаче посочи, че 15-кратният първенец в мейджър шампионатите е получил предлагането преди той да оглави организацията.

" Тази оферта е била на масата още преди аз да стана шеф. Но дано си кажем истината. Този план се нуждае от лица като Тайгър, с цел да може да съществува. Ние желаеме да имаме най-хубавите от най-хубавите играчи. Мога да потвърдя, че предлагането, което е било отправено към него, е в диапазона от 700 до 800 милиона $ ", съобщи Норман пред водещия на " Фокс Нюз " Тъкър Карлсън.

LIV Голф сериите стартираха през юни тази година, като концепцията е форматът да се конкурира с Тура на Професионалната голф асоциация. Зад гърба на LIV Голф сериите, които от 2023 година ще носят името LIV Голф лига, стои Публичният капиталов фонд (ПИФ), който е следен директно от кронпринца на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

46-годишният Уудс, който е едно от най-популярните спортни лица в света, през последните месеци неведнъж се изрече в поддръжка на Професионалната голф асоциация. Той даже осъди решението на други голф звезди като Дъстин Джонсън, Брайсън ДеШамбьо, Фил Микелсън и Брукс Кьопка да преминат в редиците на LIV Голф сериите. За това си решение всеки един от изброените спортисти е получил сред 100 и 200 милиона $, като в тази сума не се включват наградните фондове в надпреварите.

Очаква се през 2023 година LIV Голф лигата да организира 14 шампионата с общ награден фонд от 405 милиона $. В същото време за следващата година Професионалната голф асоциация възнамерява 44 шампионата през сезон 2022/23 с общ награден фонд от 428 милиона $ плюс още 145 милиона бонуси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР