Нормално приключи изборният ден в област Русе, съобщиха от Районната

...
Нормално приключи изборният ден в област Русе, съобщиха от Районната
Коментари Харесай

Нормален край на изборния ден в Русе, имало е забавяне при приемането на първите протоколи

Нормално завърши изборният ден в област Русе, оповестиха от Районната изборна комисия. Вече е разгласен краят на изборния ден, а всички секции са декларирали, че са завършили.

В момента се попълнят протоколите. От РИК оповестяват за известно закъснение при приемането на първите протоколи заради проблем в компютърната система, само че към този момент всичко действа безпроблемно.

Самият развой по обработка на данните е разграничен на две контроли, като на първата се прави така наречен образна инспекция, т.е. дали подписи и информация са вярно записани. Следва инспекция от страна изчислителите, като едвам по-късно се минава към втората контрола. Там се сверява подадената информация в компютърната система с тази от протоколите.

В многофункционалната спортна зала " ОЗК Арена " в Русе дойдоха и първите представители на секционни изборни комисии. При тях инспекцията на протоколите е предходна безпроблемно. Не липсват обаче и неточности при отчитането на преференциите.

От Районната изборна комисия припомнят, че в графата без преференции би трябвало да се запише разликата сред действителните гласове за съответната партия и подадените преференции.

Очаква се закъснение при обработката на данните от секции, където е имало машинно гласоподаване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР