Нормално мислещите хора искат да спре войната в Украйна. Това

...
Нормално мислещите хора искат да спре войната в Украйна. Това
Коментари Харесай

Иглика Трифонова: Украинците все още имат нужда от помощ, нека не се уморяваме, а да бъдем с тях до края

Нормално мислещите хора желаят да спре войната в Украйна. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " Иглика Трифонова, един от най-известните режисьори у нас и член Граждански конгрес за премия за гражданска героизъм в помощ на украинските бежанци, която ще бъде връчена на 14 октомври у нас. Събитието е под патронажа на президента Петър Стоянов.

" Войната е едно голямо зло против което очевидно борбата ще бъде дълга, мъчителна и с цената на доста жертви, само че най-малкото, което като хора може да създадем, е това първичното, човешкото съучастничество. " Благодарности към доброволците, които са една от дребното светлини в другояче обърканото ни, спорно живеене през последните месеци. Президентът Петър Стоянов, на който най-вече приляга да бъде патрон на това събитие, учреди наградата за доброволчество като дребен жест към работата на доброволците и организациите в България. Наградата е знак на това, че доброволческите действия са от изключителна значимост. Много е значимо кой те поддържа в един подобен спор. Събитието на 14 октомври би трябвало да бъде употребявано и за връщането на фокуса към работата на тези доброволческите организации ", разяснява Трифонова.

Тя насочи апел към всички българи: " Украинците все по този начин имат потребност от помощ, дано не се уморяваме, а да бъдем с тях до края. Това е значимо за нашето достолепие и за бъдещето ни ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР