Нормално ли е детето да убие играчка, докато играе? Наскоро

...
Нормално ли е детето да убие играчка, докато играе? Наскоро
Коментари Харесай

Дъщеря ми играе на война,„убива“ играчките. Тревожа се

„ Нормално ли е детето да " убие " играчка, до момента в който играе? Наскоро видях, че едно плюшено  мече има алено леке ​​на корема, нарисувано с багра. Попитах 5-годишната ми щерка ми какво се е случило с мечето. Тя сподели, че е било погубен по време на войната... Понякога с крайчеца на ухото си слушам по какъв начин играе и в игрите ѝ постоянно има някой хванат, ударен, ранен...
Тя гледа филми и анимационни филми съгласно възрастта си и по малко. Каква може да е повода за малтретирането на играчките? Нормално ли е, тя е момиченце “, пита тревожна майка

Ето отговора на фамилния психолог Олеся Гаранина.

Тук е значимо да разберем какво имаме поради под думата „ обикновено “. Много учители да вземем за пример считат, че игрите на война не са подобаващи за децата, тъй като ги учат на експанзия и затвърждават неверни житейски правила. Наистина, децата би трябвало да бъдат отглеждани в обич и да играят „ миролюбиви “ игри.

Но има и друга позиция – психическа. И от тази позиция такива игри са просто естествени и би трябвало да участват в живота на детето.
Те му оказват помощ да изхвърли страстите, които таи надълбоко в себе си. Поради възрастта си хлапето постоянно не може да ги изрази и да опише. Например, може  да надраска или да откъсне страшна картина от книга, с цел да не го плаши.
Освен това е обикновено да разиграе обстановка или събитие, което го е впечатлило или, което му се е случило. И ползата към такава тематика въобще не демонстрира жестокостта на детето.

Във вашия случай би трябвало да се опитате да си спомните: Кога са почнали сходни игри? Имало ли е събитие, което да е впечатлило щерка ви толкоз доста, че да е имала потребност от такава игра? Забележете дали сте прекомерно непоколебим а към момичето, настоявате ли постоянно и на всички места да се държи „ както би трябвало ”?
В този случай тя може да натрупа неспокойствие, с което се оправя по този метод.
Друг вид е да четете съобразени с възрастта детски книги за войната.
Така ще покажете на щерка си, че споделяте нейните усеща и прекарвания.
Ако е допустимо, играйте и се включете в нейните игри.
Присъединявайки се към нейната игра, можете да видите какво тъкмо се случва " на бойното поле " и евентуално това ще ви помогне да разберете какво се случва с нея.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР