Нормално е когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси,

...
Нормално е когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси,
Коментари Харесай

Николай Денков: Нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите

" Нормално е когато се инициира политическо разискване по значими въпроси, то да стартира с преден конфликт на хрумвания, с доста страсти и чувство за невъзможност. Но също по този начин е обикновено, след първия конфликт, страните да седнат на масата за договарянията и да намерят тези общи механизми и решения, които да реализират набелязаните общи цели ".

С тези думи министър председателят Николай Денков откри днешното съвещание на Министерския съвет.

От три дни в ръководещата коалиция се вихри скандал поради препоръчаният от ПП-ДБ меморандум за взаимно ръководство, който планува Денков и вицепремиерът Мария Габриел да сменят местата си огледално на всеки 9 месеца, механизми за промяна на регулаторите 50:50 сред ръководещите партии и други В сряда Габриел изрично отхвърли да подпише този меморандум и го назова " политическа търговия " и " ултиматум ".

Днес Габриел и Денков влязоха дружно на съвещанието на държавното управление.

”Именно това чакат хората от нас през днешния ден - през рационални причини и спокоен звук да се намерят работещи решения, с цел да продължим напред с промените, които хората чакат от нас. Почти 9 месеца това държавно управление работи и има резултати в извънредно комплицирана политическа структура, единствено поради обстоятелството, че всички тук, на тази маса, показахме, че можем да водим разговор между тях, със заинтригуваните страни и с нашите сътрудници ”, сподели Денков през днешния ден.

“Показахме, че можем да намираме решения в интерес на хората. Ето единствено няколко образеца от последните дни и днешното съвещание на държавното управление -  Днес ще бъде утвърден бюджетът на фонд „ Сигурност на електроенергийната система " и по този начин ще бъдат обезпечени над 2,5 милиарда лв. през тази година. Ще бъде утвърден и бюджетът за безвъзмездни пособия и учебници за децата. Ще бъдат утвърдени и 400 млн. лв. за осъществяване на плануваната капиталова стратегия на общините ", сподели Денков.

Той уточни като добър образец и бюджетът на НЗОК и постигнатото единодушие с лекарските съюзи.

„ Важно е да продължим напред, с цел да може всяка седмица да вършим уверени крачки към европейското развиване на тази България, в която желаеме да живеем дружно ", сподели Денков.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР