Нормални стойности, типични за естествения гама-фон в региона, се отчитат

...
Нормални стойности, типични за естествения гама-фон в региона, се отчитат
Коментари Харесай

Няма повишена радиация край АЕЦ Козлодуй, съобщиха от централата

Нормални стойности, типични за естествения гама-фон в района, се регистрират и все още в следените точки от площадката на АЕЦ " Козлодуй " и 100-километровата зона към централата на българска територия. Това оповестиха от централата във връзка изявления за нараснала радиация в региона.

В изявленията се твърди, че датчик на Европейската комисия (EК) за отчитане на радиация в Румъния е засякъл покачване на гама фона наоколо до Козлодуй.

Няма мотив за безпокойствие, безапелационни са от АЕЦ.

Данните от автоматизираната система за мониторинг се пресъздават на осведомителни табла в обитаемоте места от региона и в действително време се предават в атомната централа, откъдето се трансферират в Изпълнителната организация по околна среда и Агенцията за нуклеарно контролиране. Обект на непрекъснат мониторинг са радиационните параметри на съществени съставни елементи на околната среда (въздух, води, почва, растителност, селскостопанска продукция). Всички проучвания се извършват по одобрени валидирани способи за измервания и разбор, прецизираха от АЕЦ " Козлодуй ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР