Нормализират се данните на въздуха в Димитровград след обгазяването със

...
Нормализират се данните на въздуха в Димитровград след обгазяването със
Коментари Харесай

Нормализират се данните на въздуха в Димитровград след обгазяването със серен диоксид

Нормализират се данните на въздуха в Димитровград след обгазяването със серен диоксид, по данни на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Хасково. Вчера в три поредни часа автоматизираната измервателна станция в града регистрира превишения на алармения предел от 500 микрограма на пространствен метър.

От екоинспекцията в Хасково оповестиха, че причина за замърсяването са изхвърлени нездравословни субстанции от Топлоелектрическа централа " Марица 3 ". На централата беше направено наставление за понижаване на работните мощности, като упованията бяха за намаление на равнището на серен диоксид във въздуха на Димитровград. Според представителите на централата замърсяването било поради транспорт на въздушна маса от други централи, които са наоколо и употребяват същите въглища.

Серният диоксид е изключително рисков за дребните деца, за астматиците и за хората със сърдечно-съдови и белодробни болести.

" Тази заран данните за серен диоксид са ниски, 13-15 микрограма на пространствен метър, популацията на Димитровград може да бъде умерено, още през вчерашния ден данните започнаха да се възстановяват. Открихме някои нарушавания за които неколкократно сме давали наставления. Топлоелектрическа централа " Марица 3 " няколко пъти е глобено от нас, има издадени 4 наказателни постановления ", съобщи в " Денят стартира " Наталия Пачеманова, шеф на РИОСВ-Хасково.

От групата " Дишай Димитровград " решение на казуса е да се влага в възстановяване на софтуерния развой в предприятието.

Продължава мониторингът на въздуха в Димитровград.

Вижте още във видеото.

Репортер: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР