Нормализирането на полетите няма да е много скоро, а цените

...
Нормализирането на полетите няма да е много скоро, а цените
Коментари Харесай

Пилот: Нормализирането на полетите няма да е скоро, билетите ще стават все по-скъпи

Нормализирането на полетите няма да е доста скоро, а цените на билетите ще се покачват. Това предвижда пред Българска национална телевизия водачът Марио Бакалов.

" Вероятно чак към зимата ще има нормализация на обстановката, тъй като чак тогава ще има достъточно назначен личен състав. Не се знае и какво ще стане през есента, през зимата - ще има ли нови талази, ще има ли нови разновидности. За момента, това лято обстановката ще остане такава, каквато е и чак следващата година през идващото лято може да чакаме някакъв тип нормализация ", сподели Бакалов.

По думите му има няколко аргументи за хаоса с анулираните полети. Една от главните е неналичието на личен състав - последните години доста хора са се преориентирали в други промишлености. Някои непринудено са напуснали, други са били съкратени и доста от тях не са се завърнали в авиацията.

" Дори личният състав да се върне, е нужно образование. За множеството работещи на летищата са нужни така наречен " инспекции за сигурност ". Това не става за през днешния ден за на следващия ден, а трае няколко месеца. Дори да имате хората не могат да стартират незабавно работа. В композиция с новите талази на Омикрон, към 20% от хората не могат да дойдат на работа ", сподели Бакалов.

Прогнозите са му за по-скъпи билети поради скока на цените на силата.

" Една трета от билета, който плащате за полет, е обвързван непосредствено или косвено с енергийните цени. Те непрекъснато се повишават, а това значи, че и билетите ще стават все по-скъпи. Освен това доста хора желаят да летят, а няма задоволително потенциал, това значи, че още веднъж цените се повишават. Освен това работещите в авиацията и по летищата желаят нарастване на заплатите след две години ниски доходи, понижено работно време и застрашаване от съкращения ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР