Нормализирана е обстановката в областите, засегнати от обилни валежи, през

...
Нормализирана е обстановката в областите, засегнати от обилни валежи, през
Коментари Харесай

Отмениха бедственото положение на територията на община Смолян

Нормализирана е ситуацията в областите, наранени от значителни превалявания, през последните дни, оповестява пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Ситуацията в Перник, София град, Смолян, Кюстендил и Монтана е относително спокойна, количествата в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в естествени стойности.

Отменено е бедственото състояние на територията на община Смолян, оповестено поради изобилните дъждове. Частично бедствено състояние поради проблеми по инфраструктурата остава в селата Мугла, Стикъл и кметствата Арда, Могилица, Смилян и Петково.

25-метров сектор от единствения път до кюстендилското село Сажденик е откъснат от придошлата през последните дни река Елешница. Единствените поданици на селото са възрастно семейство, което отхвърля да бъде евакуирано.

Изграден е краткотраен различен път, по който може да мине високопроходим автомобил. Днес на двамата възрастни хора ще бъде закарана храна и лекарства. Работи се по възобновяване на електроподаването до „ Златанова махала “, където е къщата на двамата възрастни съпрузи. Те ще подпишат декларация, че отхвърлят изтегляне. Пътят до Сажденик ще остане непристъпен с месеци, нужен е сериозен ремонт.

Същевременно остава в действие частичното бедствено състояние в с. Гърляно, оповестено в събота сутринта, поради придошлите води на река Бистрица. Там е проведено непрекъснато наблюдаване за равнището на реката, отстраняват се станалите провали по дворни места, постройки от лек вид, укрепени са 3 от мостовете по реката.

Нивата на реките Струма и Места доста са намалени, възстановява се ситуацията и в планинските общини в Благоевградско. Затова регионалният шеф Бисер Михайлов е отменил проекта за отбрана при бедствия, задействан на 2 декември поради изобилните превалявания.
Очаква се комисиите по места да показват отчети за нанесените материални вреди по пътната и селищната инфраструктура.
Снегопочистващите компании в София обработват пътните настилки и тротоарните площи със смеси против замръзване, поради дъжда от сняг през днешния ден в София, заяви пресцентърът на Столичната община. Опесъчени са пътищата Бояна - " Златни мостове " и Драгалевци - Алеко.

Градският превоз се движи по нормалните си направления. От Столичната община припомнят на водачите да употребяват колите си оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат със съобразена скорост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР