Нормализира се обстановката в страната след пожарите от последните дни.

...
Нормализира се обстановката в страната след пожарите от последните дни.
Коментари Харесай

Александър Джартов: Над 90% от пожарите от нас са причинени от хора

Нормализира се ситуацията в страната след пожарите от последните дни. Локализирани са огнищата край хасковските села Дъбовец и Сусам и край пазарджишкото село Карабунар.

Очаква се до края на деня да бъдат потушени. Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия шефът на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Александър Джартов. Екипи на пожарната обхождат регионите, с цел да не се позволен нови огнища. Основен проблем за огнеборците в последните дни беше мощният вятър. Над 90% от пожарите са резултат от човешка активност, сподели още Джартов.

" Не са умишлени палежи огромна част от тези пожари. Част от тях са в резултат на немарливост, прекомерно огромна самонадеяност от страна на жителите. Решават, когато е хубаво времето, дали да отидат на пикник. Оставят необезопасени барбекюта, огньове, които са запалили. Или вземат решение да си почистят дворовете, земеделските земи. Или пък при почистването на земеделските земи с техника се получават тези пожари ", съобщи Александър Джартов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР