Нормализира се обстановката в област Добрич. От Областно пътно управление

...
Нормализира се обстановката в област Добрич. От Областно пътно управление
Коментари Харесай

Нормализира се обстановката в област Добрич

Нормализира се ситуацията в област Добрич. От Областно пътно ръководство осведомят, че всички пътища от републиканска пътна мрежа в региона са отворени за придвижване без ограничавания - Добрич – Варна, Добрич – Балчик, Добрич - КК „ Албена “, Добрич – Кардам, Дуранкулак – граница област Варна, Балчик – Оброчище, основния път до границата с област Силистра, Коларци – Тервел, Добрич – Крушари, Добрич – Тервел. Почистени са основните пътища до границата с област Шумен, Орляк – граница Шумен, като придвижването се прави при зимни условия. Почистени са секторите с. Карапелит - с. Кочмар, с.Ведрина – Ново Ботево.

Все още има построени от Министерство на вътрешните работи два краткотрайни контролно-пропускателни пункта заради проблематични сектори от пътя Ведрина – Оборище, област Варна, и на изхода на с.Оброчище в посока КК „ Албена “ за с. Кичево област Варна. Към 7.00 часа на терен за област Добрич са 18 машини и пътнопочистваща техника.

Служителите на пожарната дружно с други служби за отработили 25 сигнала за премахване на паднали дървета и клони и прекратени кабели.

От Енерго-Про осведомят, че единствено в три села на територията на Община Тервел към момента не е възобновено електрозахранването.

По данни на дежурните по общини с нарушено електрозахранване са както следва – в община Шабла 2 села, в община Тервел 4 села, в община Крушари 6 села, в община Добричка 39 села.

От ВиК Добрич оповестяват, че всички помпени станции работят обикновено.

По данни от дежурните в общини нарушено водоподаване има както следва – в община Шабла 1 село, в община Каварна 4 обитаеми места са със едва водоподаване, в община Тервел 4 села, в община Крушари 5 села, и в община Добричка 14 села.

Днес в три общини образованието ще се организира в електронна среда – Тервел, Крушари и Балчик. Във всички останали образователните занятия са присъствени. Вчера – 27.11.2023 година, общините Крушари и Добричка анулираха бедственото състояние. Днес със заповед на кмета се чака да бъде анулирано бедственото състояние и на територията на община Тервел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР