Нормален работен ден. Работите си кротко зад бюрото и фигурата

...
Нормален работен ден. Работите си кротко зад бюрото и фигурата
Коментари Харесай

Какво е по-добре да кажете вместо „Не бях виновен аз!”

Нормален работен ден. Работите си добродушно зад бюрото и фигурата на шефа се прокрадва зад тила ви. Точно в този миг, несъмнено, ще се случи нещо, което не би трябвало, и шефът ви услужливо ще ви го уточни. Как да му кажете, че не сте отговорни вие, макар че извънредно ви се желае.

1. „ Не го знаех. ”

Кога да го употребявате: в обстановки, когато в действителност грешката е ваша, само че е подбудена от липса на задоволително информация.

Защо прави работа: това, което не знаете, просто не го знаете. Когато го научите, се допуска, че повече няма да допускате същата неточност. Понякога в работата е потребно да ползвате най-малко информация. Освен това задайте спомагателни въпроси – ще направи положително усещане.

2. „ Направих го по този метод, защото… ”

Кога да го употребявате: когато индивидът, който ви упреква, пропуща подтекста на случилото се.

Защо прави работа: този е противоположният на по-горния сюжет. Някой ви е обвинил, че сте създали нещо не както би трябвало, макар че логиката е на ваша страна. Има напълно ясно логическо пояснение за какво сте го създали точно по този метод. Сега е моментът да изложите доводите си на индивида, който ви е размахал пръст, и да го убедите, че случилото се не е неточност, а умишлен избор.

3. „ Струва ми се, че е станало неразбирателство, дано го обсъдим на работната среща с екипа ? ”

Кога да го употребявате: в обстановки, когато сте упрекнати за нещо, което в действителност е оплескал някой от сътрудника ви.

Защо прави работа: безспорно това е най-сложната от трите обстановки. От една страна, обезверено желаете да покажете, че нямате нищо общо с това. От друга страна, не желаете да „ натопите ” сътрудника си – няма да направи положително усещане нито на шефа, нито на сътрудниците ви. Ако тематиката се сложи за разискване с целия екип, може да се излезе от неприятната обстановка, като въпросът се трансформира от персонален в групов и стане предмет на диалог за целия отдел.

Ако никое от по-горните оферти не е използвано, постоянно можете да се измъкнете с думите „ Съжалявам ”, „ Няма да се повтори ”, „ Прав сте, в този момент разбирам ” и така нататък Най-важното е да запазите репутацията си и да покажете, че сте човек, който приема отговорно отговорностите си и на който може да се разчита.

Цветелина Велчева по материали от themuse.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР