Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Католическият архиепископ

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Католическият архиепископ
Коментари Харесай

Католическият архиепископ на Ерусалим измина Пътя на Христос до кръста без поклонници

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Католическият архиепископ на Ерусалим Пиербатиста Пицабаля измина Пътя на Христос до кръста, прочут още като Пътя на болката (Виа Долороса, в Стария град на Ерусалим), без поклонници на Разпети петък поради пандемията от ковид, съобщи ДПА.

Обикновено на днешния ден хиляди поклонници посещават Ерусалим за шествието. Този път архиепископ Пицабаля извървя пътя до църквата " Възкресение Христово ", съпроводен единствено от трима души.

Католическият архиепископ прикани вярващите да се молят за страдащите и умиращите от ковид.

" Днес означаваме Разпети петък, гибелта на Исус, в едни доста сложни условия ", съобщи Пицабаля пред Ройтерс, преди да влезе храма, който беше затворен за гости преди седмици, само че беше отворен за католическия Разпети петък, с цел да може алхиепископът и още няколко свещеници да извършат молитвено свещенодействие в него.

Случаите на заразяване в Израел са над 10 000, а смъртните случаи са 92. В палестинските територии инфектираните са 263, като е регистриран и един смъртен случай. Жителите на Ерусалим са под карантина и могат да излизат от домовете си единствено по наложителни аргументи, които не включват визитата на религиозни церемонии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР