Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE заради драстично

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE заради драстично
Коментари Харесай

Рязък спад в приходите на Столичната община, готви се актуализация на бюджета

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE поради фрапантно спадналите доходи, удостовери в неделя пред Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Общо 19 млн. лева по-малко са събрани от локални налози и такси, 6,5 млн. лева по-малко са приходите на транспортните сдружения " Метрополитен ", " Столичен автотранспорт " и " Столичен електротранспорт ". Общо 6 млн. лева по-малко са приходите на Центъра за градска подвижност от продажбата на билети и от неработещите зони за паркиране. За април се чакат още по-големи загуби.

Продажбата на билети и карти е съвсем замряла. Обмисля се продължение на валидността на картите за градски превоз, както и на служебния абонамент за " синя " и " зелена " зона за времето, когато те не са работили, сподели Фандъкова.

Като мярка за ограничение на разноските тя уточни, че община ще спре пазаруването на коли, които " не са витално нужни в този миг ".

Попитана дали ще бъдат спрени плануваните огромни поправки , Фандъкова отговори, че те са опция да се влага в града с безплатни европейски средства, само че добави, че ще бъдат обсъждани план по план.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР