Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Първите полети

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Първите полети
Коментари Харесай

Хаос, отменени полети, намеса на военните: Хиляди румънци се запътиха на сезонна работа в Германия

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Първите полети със сезонни служащи от Румъния за Германия, проведени в четвъртък от летище Клуж-Напока, доведеха до голямо скупчване на хора в нарушаване на санитарните ограничения срещу разпространяването на ковид, безпорядък, анулация на идващите полети и даже интервенция на военните.

Предвидени бяха 13 чартърни полета към Германия с период от 30 минути, час и даже два часа. Въпреки това, летищните управляващи в Клуж се озоваха с близо 2000 души, струпани на паркинга на аерогарата, които без значение от рекомендациите на жандармерията и полицейските екипи, не съблюдаваха никакви правила за обществена отдалеченост, обобщава обстановката в. " Адевърул ".

Заминалите за Берлин, Дюселдорф и Карлсруе би трябвало да оказват помощ при събирането на реколтата (от бели аспержи - обичана пролетна храна на германците, както и от други насаждения) макар затворените граници поради пандемията. Освен от Румъния се чакат и сезонни служащи от Полша и България. Полетите са осъществявани от подразделението на Луфтханза (Lufthansa) Юроуингс (Eurowings).

Румъния позволява на сезонни служащи да изоставен страната макар рецесията с ковид. Германското държавно управление пък предходната седмица реализира съглашение да одобри 80 000 задгранични сезонни служащи при строги условия, разпределени по еднакъв брой сред април и май. Засега са регистрирани общо 20 000 селскостопански служащи, уточни говорителка на Юроуингс, представена през вчерашния ден от ДПА.

На паркинга на летището
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР