Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Трима зам.-министри на

...
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Трима зам.-министри на
Коментари Харесай

Кои са новите заместник министри в новия кабинет

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Трима зам.-министри на вътрешните работи са назначени със заповед на премиера Стефан Янев. Това са Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов.

Емил Ганчев е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. От юни 2020 година до момента е чиновник в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Венцислав Катинов е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. В интервала 2014 - 2015 година е шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.

Енчо Мирчев е дълготраен чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи. В интервала от ноември 2017 до септември 2018 година е началник на Инспекторат НЗОК.

Министърът на труда и обществената политика Гълъб Донев ще има трима заместници.

Лазар Лазаров резервира поста си и ще дава отговор за пазара на труда. Новите заместник-министри са Иван Кръстев , който има насъбран опит в държавната администрация с ръководството на еврофондовете и Надя Клисурска , която е някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров също ще има трима заместници.

Всичките са лекари, като двама от тях са били и депутати от Обединените демократични сили.

В екипа му влизат доктор Тома Томов , шеф на Коронавирус отделението в Александровска болница.

Останалите двама са доктор Александър Златанов , който беше шеф на две районни здравни инспекции - София-област и Перник и доктор Димитър Петров , някогашен шеф и подуправител на НЗОК.

Четирима зам. мининистри ще има министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

Мария Гайдарова ще дава отговор за междинното обучение, проф. Генка Петрова- Ташкова за висшето. Проф. Нели Косева ще се занимава с сектор " Наука ", а Евгения Пеева-Кирова с приобщаващото обучение.

Министърът на културата проф. Велислав Минеков ще има трима заместници.

Това са известната пианистка и учител в музикалната академия проф. Борислава Танева , Весела Кондакова , изпълнителен шеф на Българската музикална асоциация и историкът доцент Пламен Славов , който е някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

Външният министър Светлан Стоев ще има двама заместници.

Единият е Калин Атанасов , който отговаряше в министерството на външните работи за последните три гласувания на изборите в чужбина. До април Атанасов беше основен секретар на Министерство на външните работи, а след изборите стана дипломат в Армения.

Другият заместник-министър е Василий Такев , който беше началник на генералната дирекция " Двустранни връзки " в министерството.

Правосъдният и районният министър към този момент не разясняват кои заместник-министри ще са в екипа им.

Земеделският министър проф. Христо Бозуков съобщи, че към този момент няма назначени заместник-министри и другата седмица ще има подготвен екип.

Министърът на околната среда и водите Асен Личев заяви, че ще е подготвен със заместник-министрите си след четири дни.

При доста от министерствата новите политически кабинети към момента не са качени на страниците им в интернет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР