Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 От 1 май

...
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 От 1 май
Коментари Харесай

С велосипед и тротинетка в градския транспорт в София от 1 май

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

От 1 май хората, които се придвижват с колела и тротинетки в София, ще могат гратис да транспортират колелата си в градския превоз.

Това се реши на днешната сесия на Столичния общински съвет (СОС). Общинските съветници одобриха отчета за изменение и допълнение на Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столичната община.

Ето и измененията, които ще влязат в действие от 1 май:

- Влизането с тротинетки се позволява в цялата мрежа на градския превоз когато и да е.

- Разрешава се влизането с велосипед в крайградските автобусни линии през уикендите, само че най-много два велосипеда в рейс.

- В работни дни влизането с велосипед в метрото се позволява преди 7.00 ч. сутринта и след 20.00 ч. като превозването им ще е разрешено единствено в последния вагон.

- В крайградските рейсове в работни дни се позволява влизането с колело - заран до 6.30 ч. и след 20.00 ч. Пак с до два велосипеда в автобус.

- Вече няма да се заплаща спомагателен билет за влизане с велосипед. Всички тези услуги ще вървят с билет или карта на самия пасажер.

Зам.-председателят на комисията по превоз Зафир Зарков сподели, че с изключение на насърчаването на използването на колела, би трябвало да се подсигурява и безвредното пътешестване на ползващите градски превоз. Той сподели, че към този момент са купени пет рейса с велобагажници и те ще обслужват линиите до Витоша, а за другите транспортни средства на градския превоз се обмисля монтирането на колани или велкро, с които да се закрепват велосипедите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР