Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Децата ще могат

...
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Децата ще могат
Коментари Харесай

Умните телевизори помагат за обучението от вкъщи

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Децата ще могат да гледат телевизионни уроци или даже да пишат домашни непосредствено на тв приемника

С цел да си останем у дома и да се ограничи разпространяването на пандемията, учебните заведения са затворени, само че жаждата и потребността за познания у децата ни не угасва. Това основава спънки и компликации освен за учителите, само че също за децата и техните родители. Електронните устройства като смарт тв приемниците вкъщи могат да улеснят процеса и да оказват помощ на фамилиите, давайки спомагателни принадлежности, с които да се оправят със обстановката. Докато децата учат, а родителите работят, LG събра няколко значими съвета, с цел да превърнете домашния смарт тв приемник в съвършен инструмент за домашно обучение.

В момента няма единна форма за образованието вкъщи. Минстерство на образованието предлага потреблението на office 365, само че не във всяко учебно заведение е допустимо основаването на акаунт за всеки възпитаник. Не всеки преподавател е добре осведомен с платформата и за образователния развой да върви елементарно и безпрепятствено за всички, някои избират да употребяват други платформи. Това прави намирането на универсално устройство за образование още по-трудно.

Телевизорът като обучителен инструмент

На 17 март МОН и Българска национална телевизия стартираха просветителната стратегия " С Българска национална телевизия на учебно заведение ", оттогава програмата на Българска национална телевизия 2 е напълно ориентирана към учениците и в помощ на техните фамилии и българските учители. Всеки работен ден от 9:15 - 12 часа и от 13 - 16 часа се излъчват видео уроци и просветителни клипове за другите класове и възрасти. И макар че това е първата и най-често срещана приложимост на тв приемниците за образование, най-новите модели смарт тв приемници от LG са бързи и лесни да се свързват към телефони и други устройства, което прави използването им за гледане на видео уроци, включването във видео диалози и използването на просветителни приложения още по-лесна. Ето и някои характерности на LG, които могат да влязат в приложимост.



1. Браузър

Web браузърът е неразделна част от всеки LG смарт тв приемник. Единственото, което би трябвало да извършите е да свържете тв приемника с интернет мрежата и да въведета мечтаната страница. Телевизорите на LG могат да работят с мишка или клавиатура, свързани с USB, което прави навигацията бърза и лесна. А даже е допустимо да ползвате тв приемника вместо компютър и децата непосредствено да пишат домашни и да извършват задачи през него.

През браузъра може да водите конферентни диалози в ZOOM, в случай че свържете камера или да ползвате всяка друга стратегия, която е определена във вашето учебно заведение – Гугъл Classroom, Гугъл Hangouts, Office 365, Фейсбук група или Shkolo. Децата умерено ще виждат всичко, което учителите им демонстрират на екраните си или пък ще наблюдават видеата за видео-тренировките.

2. Споделяне на екрана

Телевизорите на LG са съвместими с множеството мобилни устройства посредством разнообразни приложения като LG TV Plus, Screen Share, Miracast technology, магическото отдалечено на тв приемника или Airplay на Apple устройствата. Благодарние на това, детето може да показа екрана на телефона си на огромния екран на тв приемника, което ще направи картината по-ясна, всичко ще се вижда и няма да има значение какви приложения и платформи се употребяват, с цел да е ефикасна работата.

По този метод, ще можете да свържете телефона с тв приемника, в случай че се постанова да употребяват Viber или някое телефонно приложение, което не е съвместимо с тв приемника или не се отваря в браузър.



3. Компютърен екран Computer monitor

Нека не забравяме, че в практиката постоянно тв приемниците се употребяват вместо монитри, тъй като всеки LG тв приемник може да бъде обвързван с компютър или преносим компютър през HDMI кабел или Chromcast.

Какво е най-важното?

Включването на тв приемници в домашното образование може да помогне на фамилиите по доста способи. Защитата на очите обаче е също толкоз значима, колкото високата акуратност на цветовете, съвършеното черно и безкрайният контрастност, тъй че видът тв приемник, който използваме, има доста значение. LG OLED тв приемниците са с лъчение на синя светлина от 34%, надалеч под 50-процентовата граница за здравето и доста по-малко от това, което създават някои LCD екрани от висок клас. Това сочат изследвания на самостоятелната рейтингова организация TÜV Rheinland. Всичко това е значимо, тъй като когато синият съставен елемент е прекомерно мощен, той може да има гибелен резултат върху мозъка, намалява концентрацията и предизвиква бодърствуване. В допълнение, специалистите от TÜV Rheinland са открили, че OLED екраните на LG не мигат и са публично оповестени за щадящи очите. А когато децата ни ще прекарат целия ден пред тв приемника, било то и в учене, най-важно е да запазим здравето и зрението им.

Призоваваме ви да останете у дома!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР