Нора СТОИЧКОВАПризивите да не се празнува Националния празник 3 март,

...
Нора СТОИЧКОВАПризивите да не се празнува Националния празник 3 март,
Коментари Харесай

Нелепо кресчендо

Нора СТОИЧКОВА

Призивите да не се чества Националния празник 3 март, " с цел да накажем руснаците ", си съперничат по безсмислица с паниките на врачанската селищна система, която в петък се закъхъри във връзка войната в Украйна и събра Съвет за сигурност в общината. Каквото и да значи това.

И до момента в който вълненията на община Враца имат локално влияние - вдигнали са на крайник полицията да пази реда и спокойствието на локалните, то апелите на десните радикали против Националния празник отекват из цялата страна.

Деликатната обстановка, в която се намираме във връзка с спора сред двата приятелски народа - съветския и украинския, изисква преди всичко висока отговорност от всички политици през днешния ден. Недопустимо е комплицираната обстановка да бъде употребена за почистване на неуредени политически сметки в нашата най-нова история.

3 март е историческата дата на Освобождението ни от турско иго на първо място. И благодарността ни към Русия не е задължение, както настояват разбеснелите се десни пропагандатори, а факт за българите.

Опитите народът да бъде противоположен на освободителите си не стихват от десетилетия. По геополитически съображения. Време е войната против историческата ни памет да види своя безапелационен край. Не от историците, а от държавниците ни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР