Нонстоп партита, диви шоу програми и джаз, който подкосява колената.

...
Нонстоп партита, диви шоу програми и джаз, който подкосява колената.
Коментари Харесай

“Вавилон”: Брад Пит и Марго Роби в интерпретация на холивудската вакханалия 


Нонстоп празненства, диви шоу стратегии и джаз, който подкосява колената. С това начало режисьорът Деймиън Шазел („ Ла Ла Ленд “) дава да се разбере, че идният му план „ Вавилон “ ще е по-циничен, в сравнение с в началото се очакваше.

Първият филмов откъс на кино лентата бе пуснат по време на Филмовия фестивал в Торонто и от фрагментите се вижда, че режисьорът е съумял да изцеди до край гения на двамата си водещи артисти – Брад Пит и Марго Роби.

Историята на „ Вавилон “ се развива през 20-те и 30-те години на предишния век, когато „ кокаинът е бил в по-голямо количество от звездите “, а нямото кино последователно залязва за сметка на озвученото.

Сюжетът наблюдава възхода и падението на актьорите, кинотворците и всевъзможните представители на промишлеността, които би трябвало да се приспособят към новите правила в основаването на филми. Естествено, процесът не минава без типичните за Холивуд безгранично разсипничество, безнравственост и корист с разнообразни противозаконни вещества.

В центъра на описа са артистът в пика на славата си Джак Конард (Брад Пит), готовата на всичко единствено и единствено с цел да бъде известна Нели ЛаРой (Марго Роби) и твърдо увереният, че киното има по-сериозна задача от това да основава звезди еднодневки, Мани Торес (Диего Калва).
Пътищата на тримата се пресичат и разкриват голям брой мъчителни истини за човешката природа, когато тя се е устремила към известността.

„ Когато се реалокирах в Холивуд, имаше табели: „ Забранено за артисти и кучета “. Аз трансформирах това “, споделя героят на Брад Пит.

„ Намерих хора, които ще ви изненадат и ще разрушат авансово построените ви показа за онази ера. Този епос ще ви покаже какъв брой е еволюирало обществото в Калифорния от „ Модерни времена “ на Чаплин до момента “, добавя Деймиън Шазел, представен от Deadline.

Като ентусиазъм за историята режисьорът показва „ Имало едно време… в Холивуд “ на Куентин Тарантино, „ Сладък живот “ на Федерико Фелини, „ Кръстникът “ на Франсис Форд Копола и „ Нашвил “ на Робърт Олтман.

Амбицията на тази симбиоза е да убие клишетата за остарялата холивудска ера, като покаже звездите от това време като жадни за секс, опиати и искра марионетки.

Разбира се, когато става дума за Деймиън Шазел, няма по какъв начин сюжетът да не протече в ритъма на музика, комплицирана хореография и фрагменти, които са шедьоври на кинематографията и операторското майсторство. А посред цялата тази хубост очаквайте дрогираната героиня на Марго Роби да се бие със змии.

Премиерата на „ Вавилон “ в българските кина е планувана за 20 януари 2023 година, оповестява webcafe.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР