Номинирайки комисар от ЕК за премиер на една държава членка

...
Номинирайки комисар от ЕК за премиер на една държава членка
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ

Номинирайки комисар от Европейска комисия за министър председател на една страна членка се задават индикации, че това се случва с поддръжката на европейските сътрудници. Това съобщи евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Цветелина Пенкова.

„ От мандата на Европейска комисия остава година и половина. Ние бързо и ясно би трябвало да вземем решение кой ще наследи Мария Габриел, в случай че тя стане министър-председател. Това би трябвало да е планувано, когато се прави сходна кандидатура ”, сподели още тя.

„ Имаме ясно изявена позиция, която съм повтаряла неведнъж – Българска социалистическа партия в съдружно ръководство с ГЕРБ няма да влезе. Състоянието, в което се намираме, допуска едно в допълнение допитване обаче ”, счита Пенкова.

„ Лявото е много мощно в България и е показано с Българска социалистическа партия. Когато приказваме за чувствителни тематики за обществото – Българска социалистическа партия е защитавала постоянно уязвимите групи в обществото ”, прецизира Пенкова.

По мотив промяната на Иван Гешев тя съобщи в ефира на Би Ти Ви: „ Няма по какъв начин със подмяна на една персона с друга да оправим казуса ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР