Номинираният за премиер с първия мандат на ГЕРБ проф. Николай

...
Номинираният за премиер с първия мандат на ГЕРБ проф. Николай
Коментари Харесай

Габровски: Лично Борисов ми се обади и ме покани

Номинираният за министър председател с първия мандат на ГЕРБ проф. Николай Габровски съобщи, че познава някои министри, само че с други се е срещнал в този момент. Той разкри още, че персонално водачът на ГЕРБ Бойко Борисов го е поканил за поста, а заместникът му Томислав Дончев го е съветвал при избора на министрите.

" Бойко Борисов ми се обади, да, предложения ме на диалог, в който изложи своето виждане, че не желае да направи партиен кабинет ", разкри пред бТВ Габровски. Борисов му обяснил още, че ГЕРБ би трябвало да се оттеглен обратно и партийната борба би трябвало да намалее.

Габровски призна още, че изборът на министрите в проектокабинета е негов, само че получавал препоръки и от Томислав Дончев, както и от представители на други политически сили. Отказа да разкрие имената и партиите.

" Някои от тях ги познавам персонално, някои от много от дълго време, някои ги срещнах за първи път в този момент ", сподели той за кандидат-министрите. И изясни, че е засичал от няколко източника информация за лицата в проектосписъка му на Министерски съвет.

" Консултирал съм се с разнообразни източници от друг набор на политическото пространство. Профилът на тези хора е на експерти, които от първия ден могат да стартират да работят ", добави Габровски като мотив, че е търсил хора с административен опит.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР