Номинираният за хърватски министър-председател Андрей Пленкович обяви днес, че новото

...
Номинираният за хърватски министър-председател Андрей Пленкович обяви днес, че новото
Коментари Харесай

Пленкович: Средната заплата в Хърватия ще бъде 1010 евро

Номинираният за хърватски министър-председател Андрей Пленкович разгласи през днешния ден, че новото държавно управление ще извърши обещанията си за увеличение на междинната и минималната работни заплати и че междинната заплата в страната за идващите четири години ще бъде 7 600 куни (1010 евро).

" За четири години от през днешния ден давам обещание междинна заплата от 7 600 куни ", сподели Пленкович пред хърватския парламент, в отговор на запитвания на депутатите.

Той добави, че в предходния мандат минималната работна заплата е увеличена със 754 куни (около 100 евро) и разгласи, че минималната заплата през идващите четири години ще бъде минимум 4 250 куни (565 евро).

Пленкович добави, че оповестеното от него основаване на 100 000 работни места през идващите четири години не е инцидентно и се основава на резултатите от работата на неговото държавно управление през последните четири години.

„ Тази цифра не е включена в програмата на новото държавно управление вследствие на бездействие, а се основава на резултатите от първия четиригодишен мандат на моето държавно управление, което е основало 110 000 работни места ", за Пленкович пред опозиционните депутати, които сложиха под въпрос реалистичността на тази цифра./

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР