Номинираният от Продължаваме промяната – Демократична България“ за премиер акад.

...
Номинираният от Продължаваме промяната – Демократична България“ за премиер акад.
Коментари Харесай

Президентът издаде указа с предложението за кабинет начело с Николай Денков 


Номинираният от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за министър председател акад. Николай Денков върна изпълнен втория изследователски мандат на президента Румен Радев, а президентът съвсем неотложно издаде указа, с който предлага на Народното събрание да избере Денков за министър-председател.

Очаква се Народното събрание още на следващия ден на изключително съвещание да гласоподава новия кабинет.

Денков пристигна в президентството със съпредседателите на обединението Кирил Петков, Атанас Атанасов, Христо Иванов и Владислав Панев, само че без другия претендент за ротационен министър председател Мария Габриел.

„ Очакваме от вас да издадете декрет, препоръчаният състав на държавно управление да бъде гласуван в Народното събрание и в случай че събере болшинство, по-късно безпрепятствено да изпълним прехвърлянето на властта по този начин както се изисква от Конституцията “, обърна се Денков към президента.

И добави: „ Мисля, че всички имаме потребност от усмиряване на обстановката. Да знаят хората, че кабинетът, Народното събрание и президентската институция работят дружно, с цел да може да се развива страната “.

Президентът отговори по този начин: „ България има потребност от институции и политици, които работят за правдивост, сигурност и против корупцията, по този начин както чакат всички честни български жители, които да укрепват суверенитета на страната и да работят за задълбочаването на европейската ни интеграция “.

„ Бъдете сигурни, че по най-бързия метод ще издам декрет, с цел да внеса вашето предложение в Народното събрание “, сподели той на Денков.

Както е известно, държавното управление се поддържа от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които имат 132 депутати, което е задоволително за избора му.

Съставът на кабинета, който през първите си 9 месеца ще се управлява от Николай Денков, а по-късно от досегашния еврокомисар Мария Габриел, към този момент е прочут

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР