Номинираният от президента на САЩ Доналд Тръмп за министър на

...
Номинираният от президента на САЩ Доналд Тръмп за министър на
Коментари Харесай

Номинираният от Тръмп за министър на отбраната на САЩ пледира за дипломатически подход към Иран

Номинираният от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за министър на защитата Марк Еспър съобщи по време на чуване в Сената, че Съединените щати би трябвало да продължат с търсенето на дипломатически решения на разликите си с Иран и да избегнат война, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп публично номинира Еспър през вчерашния ден. Той би трябвало да бъде одобрен на поста от горната камара на Конгреса.

Пред сенатската комисия по въоръжените сили Еспър сподели: "Не желаеме война с Иран. " Той пледира за дипломатически метод към Иран, говорейки за продължение на това, което назова "дипломатически канал ".

Еспър сподели, че администрацията на Тръмп в скоро време ще осведоми комисията на Сената за въоръжените сили за проект за по-тясно съдействие с други страни за наблюдение на комерсиалното мореплаване във и към Персийския залив. Планът, наименуван "Операция Страж ", цели да разубеди Иран да попречва корабоплаването там, означи той.

По време на чуването Еспър сподели още, че приемането от Турция на съветски зенитни комплекси С-400 подкопава нейната сигурност, съобщи ТАСС.

"Турция е някогашен и значим съдружник, само че нейният блян да получи С-400 подкопава сигурността на Турция и на НАТО ", съобщи номинираният за началник на Пентагона. Той за следващ път предизвести, че Съединени американски щати нямат желание да доставят на Турция изтребители бомбардировачи пето потомство Ф-35 при положение на разполагане на С-400.

"САЩ ясно дадоха да се разбере на всички нива, че в случай че Турция се снабди със С-400, то тя няма да получи Ф-35 ", сподели Еспър.

При чуването той предизвести, че Русия се пробва да подкопае въздействието на Съединени американски щати в Африка, засилвайки личното си въздействие там. Русия и Съединени американски щати имат общи ползи в битката с тероризма и предотвратяването на разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване, сподели още Еспър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР