Номинирането на Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8

...
Номинирането на Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8
Коментари Харесай

Конституционалистът доц. д-р Борислав Цеков: Номинирането на Десислава Атанасова за член на КС е уместно решение

Номинирането на Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, за член на Конституционния съд е подходящо решение на ръководещите. Крайно време е да се разбере, че Конституционният съд не е някакво съдилище, в което би трябвало да заседават кабинетни магистрати. Това написа конституционалистът доцент доктор Борислав Цеков във " Facebook " във връзка номинацията на ГЕРБ за парламентарен арбитър.

По-рано през днешния ден бе публично оповестено, че ГЕРБ-СДС номинира Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, за парламентарен арбитър. 

" Не е и място, в което би трябвало да доминират юристи-цивилисти, юристи, нотариуси и прочие Това е по този начин, тъй като конституционната пълномощия не е " съд " в елементарния смисъл на думата. Това е висша политическа пълномощия, която ползва висшето политическо право (droit politique), каквото по формулировка е конституционното право. Това не е административно право, което е аполитично по формулировка ", написа още Цеков.

Затова е доста значимо в Конституционен съд да се поддържа баланс на компетентностите и опита на неговите членове, в това число като бъдат избирани персони, които с изключение на знания в конституционната материя, имат и насъбран на практика опит в политическите процеси и в действието на държавното ръководство, като депутати и министри. Това е по този начин, тъй като същинското конституционно право е хибрид сред конституционно право в стеснен смисъл, политическа социология, история и практическа политика на висше държавно равнище. Неслучайно в страни като Франция даже не е наложително юридическо обучение за членовете на Конституционния съвет, както там се назовава, а се търси точно подобен баланс на компетентности, приключи Борислав Цеков.

Конституционалистът пожелава триумф на Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР