Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел започва разговори с

...
Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел започва разговори с
Коментари Харесай

Мария Габриел започва преговори за кабинет

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел стартира диалози с представители на партиите в Народното събрание в търсене на поддръжка за сформиране на кабинет. Преговори ще се водят с всички парламентарни сили без " Възраждане ".
Прочетете още
Не е ясно по кое време ще се организира срещата с " Продължаваме промяната " - " Демократична България ". Снощи от обединението обявиха в известие до медиите, че диалозите ще са в петък поради отсъствието на водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев.

Последва реакция от ГЕРБ, които обявиха, че оповестената за 10:00 часа през днешния ден среща остава и че съгласно тях съпредседателите на обединението са в София и биха могли да вземат участие в диалозите. По време на срещите ще бъдат разисквани опциите за поддръжка на държавно управление, което да изведе България от политическата рецесия.

В диалозите ще взе участие и управлението на ПГ на ГЕРБ-СДС. До момента от ПП-ДБ декларират, че няма да поддържат държавно управление с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

От Движение за права и свободи желаят да видят формулата на ръководство, която ще предложи Мария Габриел, а от Българска социалистическа партия упорстват за лидерска среща, на която да се уточнят главните цели.

" ИТН " биха подкрепили държавно управление с първия мандат единствено в случай че преди този момент проведат изчерпателен диалог за главните цели.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР