Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна неизпълнен първия

...
Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна неизпълнен първия
Коментари Харесай

След като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха за ротационен премиер, Мария Габриел върна мандата неизпълнен

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна несбъднат първия мандат за сформиране на държавно управление. До досието без състав на Министерски съвет се стигна, откакто групировката на Бойко Борисов и обединението „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” реализираха единодушие за ротация на министър-председателя.

Припомняме, на обща конференция ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " оповестиха, че са подготвени да излъчват министър председатели от двете обединения на ротационен принцип.

Идеята е ПП-ДБ да предложи държавно управление, което може да има необятна поддръжка и да извърши всички условия и общи цели, свързани с участието на страната в Европейски Съюз, да осъществя цялостна правосъдна промяна. Правителството ще е с 18 месеца диапазон, като за първите 9 месеца министър председател ще е Николай Денков, а Мария Габриел - вицепремиер и министър на външните работи. В идващите 9 месеца министър председател ще е Габриел, а Денков - вицепремиер.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР