Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с

...
Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с
Коментари Харесай

БСП към Мария Габриел: Не приемаме подхода, по който беше определена номинацията за премиер

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с представители от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “.

" България има потребност от работещо държавно управление, осъзнаваме огромната си отговорност, основната дума е разговор. Ще работим за екип и тактика за България за трите А - упоритост, престиж и ангажимент. Амбиция, че сме способни да съставим държавно управление, престиж на България в Европа, текат интензивни процеси, задължението към хората ", съобщи Мария Габриел. Тя прикани към разговор, изпълнен със наличие.

Габриел показа 10-те съществени целта, измежду които устойчиво държавно управление, постоянни обществени финанси, битка с инфлацията, с високите цени, дълбока правосъдна промяна, Шенген, трайна евроатлантическа ориентировка, доближаване на районите и тяхната специализация, опазване на здравето за хората.

" Изключително значими за нас са младежите ", сподели още Мария Габриел и увери Българска социалистическа партия, че няма да има орязване на обществените заплащания.

От своя страна Георги Свиленски благодари на Габриел за поканата за срещата и я поздрави за номинацията ѝ за премиерския пост.

„ Искам да изкажа обаче огорчението, че не одобряваме метода, по който беше избрана номинацията за министър председател. На тази среща доста по-полезно, значимо и дейно щеше да бъде да участват и господин Борисов, и госпожа Нинова. Отсъствието и на двамата слага избрани въпроси в посоката по какъв начин се вижда съставянето на държавно управление. Не е ясно какво държавно управление търсите - на ГЕРБ, от специалисти, от експерти, държавно управление с " Продължаваме промяната ". В последна сметка нашите цели не ги виждаме в огромна част от тези цели, сподели Свиленски.

Днес Мария Габриел стартира диалози с представители на партиите в Народното събрание в търсене на поддръжка за сформиране на кабинет. Вчера стана ясно, че договаряния ще се водят с всички парламентарни сили без " Възраждане ".

По-рано тази заран номинираната за министър председател Мария Габриел показа целите си. По думите ѝ основната дума на днешните срещи ще бъде разговор сред парламентарните групи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР